Nettisivut Edullisesti

wordpress tietoturva ohjeet

WordPress tietoturva

WordPress on yksi maailman suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä, jota käyttää miljoonat käyttäjät ympäri maailmaa. Koska WordPress on suosittu, se on myös yksi yleisimmistä kohteista hakkerointiyrityksille.
Tämän vuoksi on tärkeää suojata WordPress-sivustosi tietoturva parhaan kykysi mukaan. Tässä  muutamia ohjeita, joilla voit parantaa WordPress-sivustosi tietoturvaa.

Päivitä WordPress ja lisäosat

Päivitä WordPress ja kaikki asennetut lisäosat mahdollisimman pian kun uudet päivitykset ovat saatavilla. Päivitykset korjaavat usein tunnettuja haavoittuvuuksia ja suojaavat WordPress-sivustosi tietoturvaa.

Käytä vahvoja salasanoja

Käytä vahvoja salasanoja, jotka ovat ainakin 12 merkkiä pitkiä, sisältävät kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Vaihda salasanasi säännöllisesti.

Käytä monivaiheista todennusta (MFA)

Käytä monivaiheista todennusta joka vaatii salasanan lisäksi toisen tekijän, kuten kertakäyttöisen salasanan (OTP) tai biometrisen tunnistautumisen.

Poista tarpeettomat lisäosat

Poista kaikki tarpeettomat ja käyttämättömät lisäosat. Jokainen lisäosa voi olla
potentiaalinen tietoturvariski, joten minimoi riskit poistamalla kaikki turhat lisäosat.

Käytä turvallista hosting-palvelua

Valitse luotettava hosting-palvelu, joka tarjoaa tietoturvallisen ympäristön
WordPress-sivustollesi. Hosting-palvelu voi osaltaan auttaa suojaamaan sivustosi tietoturvaa.

Suojaa WP-admin-sivu

Suojaa WP-admin-sivusi ja estä hakkerointiyritelmät käyttämällä ylimääräistä tunnistusta, kuten IP-rajoituksia ja kertakäyttöisiä salasanoja.

Asenna tietoturvaplugineja

Asenna tietoturvaplugineja, jotka auttavat suojaamaan sivustosi tietoturvaa, kuten suorituskyvyn optimointi-, tietoturvapalvelu- ja varmuuskopiointi plugineja.

Hyvä turvallisuus lisäosa WordPressille on esim.  Wordfence

Käytä HTTPS-protokollaa

Käytä HTTPS-protokollaa, joka salaa tietoliikenteen sivuston ja käyttäjän välillä.
Tämä auttaa estämään tietojen väärinkäyttöä ja varmistaa, että käyttäjät ovat vuorovaikut

Suojaa tietokanta ja tiedostot

Suojaa WordPress-tietokantaasi käyttämällä uniikkia tietokannan nimeä ja erilaisia tietokannan käyttäjänimiä ja salasanoja. Tämä auttaa estämään hakkerointia tai tietomurtoa.

Suojaa tiedostojasi käyttämällä oikeita tiedostojärjestelmiä ja oikeuksia. Varmista, että vain tarvittavat käyttäjät voivat muokata tiedostoja ja suorittaa tiedostoihin liittyviä toimintoja.

Varmuuskopioi sivusto säännöllisesti

Varmuuskopioi sivustosi säännöllisesti ja varmista, että varmuuskopio on tallennettu turvalliseen paikkaan. Jos sivustosi joutuu hyökkäyksen kohteeksi, voit palauttaa sen nopeasti varmuuskopiosta.

Ota käyttöön auditointi ja kirjautuminen

Ottaa käyttöön auditointi ja kirjautuminen, joka antaa sinulle mahdollisuuden seurata sivustosi toimintaa. Tämä auttaa sinua havaitsemaan potentiaalisia tietoturvariskejä ja antaa sinulle mahdollisuuden puuttua niihin ajoissa.

Käytä suojattua yhteyttä

Varmista että käytät suojattua yhteyttä kirjautuessasi sivustollesi tai käyttäessäsi hallintapaneelia. Käytä vähintään SSL-sertifikaattia, joka varmistaa, että kaikki tiedonsiirto tapahtuu turvallisessa ympäristössä.

Noudattamalla näitä ohjeita voit parantaa WordPress-sivustosi tietoturvaa merkittävästi. Tietoturva on jatkuva prosessi, joten muista päivittää sivustosi ja lisäosasi säännöllisesti ja tarkistaa sivustosi tietoturva usein!

Lisää WordPressin ominaisuuksista voit lukea artikkelista: WordPress verkkosivut yritykselle

Artikkelit

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä

Verkkosivustollamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Hyväksy napsauttamalla ’OK’.