Nettisivut Edullisesti

verkkosivujen nopeuden parantaminen

Verkkosivujen nopeuden parantaminen

Verkkosivujen nopeus ja sen parantaminen on yksi tärkeimmistä tekijöistä käyttäjäkokemuksen kannalta. Kun käyttäjät vierailevat verkkosivustoilla, he odottavat sivujen latautuvan nopeasti jotta he voivat löytää etsimänsä tiedot nopeasti ja helposti. Jos sivut latautuvat hitaasti, käyttäjät saattavat menettää mielenkiintonsa ja lähteä etsimään tietoa muualta.

Onneksi on olemassa useita keinoja joilla verkkosivujen nopeutta voi parantaa. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia yleisimpiä ja tehokkaimpia tapoja joilla voit nopeuttaa sivujesi latausaikaa!

Optimoi kuvat

Yksi suurimmista tekijöistä jotka hidastavat verkkosivujen latausaikaa, ovat ylisuuret kuvat. Kun käytät kuvia sivuillasi, varmista että kuvat ovat optimoituja ja mahdollisimman pieniä tiedostokokoja. Voit käyttää erilaisia kuvanmuokkaus ohjelmia kuten Adobe Photoshopia optimoidaksesi kuvat ja pienentääksesi niiden tiedostokokoja. Kuvien optimoimiseen on saatavilla myös useita eri WordPress lisäosia.

Käytä verkkosivujen välimuistia (cache)

Kun käyttäjä vierailee verkkosivustolla ensimmäistä kertaa, sivu ladataan kokonaisuudessaan selaimen välimuistiin. Kun käyttäjä palaa sivulle myöhemmin, sivu voidaan ladata nopeasti selaimen välimuistista sen sijaan että se ladataan kokonaan uudelleen. Tämä voi nopeuttaa sivun latausaikaa huomattavasti.

Muutamia Cache lisäosia WordPressille ovat esim:

WP Super Cache

W3 Total Cache

WP Rocket

Moni hostingpalvelu myös tarjoaa serverillään cache palvelun webhotellin mukana, mm. Litespeed cache.

Pakkaa sivustosi tiedostot

Sivuston tiedostojen pakkaaminen on yksi tapa jolla voit nopeuttaa verkkosivujesi latausaikaa. Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten Gzipia, pakataksesi sivustosi tiedostot. Pakkaaminen vähentää tiedostojen kokoja jolloin ne ladataan nopeammin.

Käytä CDN-palvelua (Content Delivery Network)

CDN-palvelu on palvelinverkosto joka sisältää useita palvelimia eri puolilla maailmaa. Kun käyttäjä vierailee sivustollasi, CDN valitsee lähimmän palvelimen ja lataa sivun käyttäjälle sieltä. Tämä vähentää verkkoviivettä ja nopeuttaa sivujen latausaikaa.

Vältä liian monimutkaista koodia

Monimutkainen koodi, kuten JavaScript ja CSS, voi hidastaaverkkosivujen latausaikaa. Jos sivustosi käyttää paljon monimutkaista koodia, kannattaa harkita sen yksinkertaistamista ja optimointia. Voit esimerkiksi yhdistää useita tiedostoja yhdeksi tiedostoksi jolloin sivuston latausaika nopeutuu.

Käytä nopeampia palvelimia ja hosting-palveluita

Verkkosivujen nopeus riippuu myös palvelimesta jolla sivut on hostattu. Valitse nopea ja luotettava palveluntarjoaja, joka tarjoaa tehokkaat palvelimet ja nopeat yhteydet. Voit myös harkita sisällön toimittamista suoraan käyttäjille sisällöntoimitusverkoston (CDN) kautta.

Muutamia hosting palvelun tarjoajia joissa voit vertailla nopeuksia:

Hostaan.fi

Domainhotelli.fi

Vähennä mainosten määrää

Mainokset ovat yksi suurimmista tekijöistä, jotka hidastavat verkkosivujen latausaikaa. Jos käytät mainoksia sivustollasi, varmista että ne ovat optimoituja ja käyttävät pieniä tiedostokokoja. Vältä myös liian monta mainosta yhdellä sivulla sillä se hidastaa sivun lataus aikaa.

Testaa sivusi nopeus

Varmista että testaat sivujesi nopeuden säännöllisesti. Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten: 

Google PageSpeed Insights

GTmetrix

Pingdom

Testien avulla voit tunnistaa mahdolliset hidasteet ja löytää tapoja nopeuttaa sivujasi entisestään.

Artikkelit

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä

Verkkosivustollamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Hyväksy napsauttamalla ’OK’.