Nettisivut Edullisesti

WordPress lisäosien päivittäminen

WordPress lisäosien päivittäminen

WordPress ja sen lisäosat ovat avainasemassa taustalla yrityksen kotisivujen toimivuudessa ja turvallisuudessa. Niiden päivittäminen on tärkeää jotta sivusto pysyy toiminnassa ja suojattuna haittaohjelmilta sekä muulta ei-toivotulta toiminnalta. Tässä yksinkertaiset ohjeet WordPressin ja lisäosien päivittämiseen itse:

1. Kirjautuminen WordPressiin

Kirjaudu sisään WordPress tunnuksellasi ja salasanallasi sivustosi sisäänkirjautumis osoitteesta. Polku on yleensä ”/wp-admin” lisättynä kotisivujesi
domainin osoitteeseen. (Esim. yrityksesi.fi/wp-admin)

2. Varmuuskopioi sivustosi (valinnainen)

Ennen kuin päivität WordPressia tai lisäosia, varmuuskopioi sivustosi. Tämä varmistaa, että voit palauttaa sivuston aiempaan versioon, jos jotain menee pieleen päivityksen aikana. Varmuuskopiointiin on saatavilla erilaisia asennettavia WordPress lisäosia sekä ohjeita netissä. Yksi helppokäyttönen lisäosa varmuuskopiointiin on All-in-One WP Migration jonka voit ladata ja asentaa täältä: all-in-one-wp-migration

3. Päivitä WordPress

WordPressin uusimman version päivittäminen on yksinkertaista. Avaa WordPressin hallintapaneeli, valitse “Päivitykset” ja napsauta “Päivitä nyt”. Päivitysprosessi kestää muutaman minuutin.

WordPress lisäosien päivittäminen

4. Päivitä lisäosat

Samoin kuin WordPressin päivittäminen, myös lisäosien päivittäminen on helppoa. Avaa WordPressin hallintapaneeli, valitse “Lisäosat” ja napsauta “Päivitä”. Voit valita “Päivitä kaikki” -vaihtoehdon päivittää kaikki lisäosat yhdellä kertaa tai päivittää yksittäisiä lisäosia valikosta.

WordPress lisäosien päivittäminen

5. Tarkista sivustosi toimivuus

Kun olet päivittänyt WordPressin ja lisäosat, avaa sivustosi ja tarkista että kaikki toiminnot toimivat oikein.

Näiden ohjeiden avulla voit päivittää WordPressin ja lisäosat helposti itse. Toisinaan WordPress ja lisäosa päivitykset saattavat aiheuttavaa kuitenkin ongelmatilanteita ja yhteensopivuus konflikteja sivustollasi, joten suositeltavaa on aina että varmuuskopioit sivustosi ennen päivitystä varmistuaksesi että voit palauttaa aiempaan versioon jos jotain menee pieleen.

Artikkelit